U heeft wellicht het vreselijke filmpje gezien van het slachthuis in België. Of er over gehoord. De beelden hebben nog dagen in mijn hoofd gezeten, het is dieptriest dat dit kan gebeuren. Deze mensen zijn vergeten dat ze met levende wezens werken. Wij hebben veel vragen en reacties hierover gehad. Vragen over hoe het transport en de slacht gaat van onze varkens en koeien.

Het transport gaat heel rustig en zonder stress. De varkens zijn ‘het verhuizen’ al zo gewend hier op ons erf, ze kuieren meestal zo de trailer in. Daarmee brengen we ze zelf naar de slager. En na het ritje van maar 7 kilometer lopen ze ook zo de trailer uit. Ook onze koeien worden in alle rust vervoerd, maar dan door een goede veevervoerder.

We werken samen met kleine ambachtelijke slagers, zoals slagerij ter Weele in Oene. We zien hoe de slagers bij ter Weele rustig en met respect met de dieren omgegaan. Het dier bepaalt het tempo. Als het dier onrustig is dan kan het eerst weer rustig worden, zodat de slacht zo  goed mogelijk verloopt. Bij de grote industriële slachthuizen worden zulke grote aantallen varkens ‘verwerkt’ dat de aandacht voor het dier bijna onvermijdelijk verdwijnt. En de slachtlijn bepaald het tempo. Daarom zijn we zo blij met onze kleinschalige slagers. 
Ik wil hierbij nog wel zeggen dat we dankbaar zijn voor het vertrouwen in ons dat door velen uitgesproken is.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen