Wij zijn er verslaafd aan, Boer Zoekt Vrouw. We hebben er lang op moeten wachten en het was zo weer voorbij. Maar we hebben weer genoten! Het verschil tussen meeleven met, en leedvermaak om, de boer en zijn vrouwen is soms klein.

Wellicht kijk je toch anders naar de boerenbedrijven van de 5 mannen in het programma als je net als wij, zelf ook een boerenbedrijf hebt. De intensieve varkenshouderij van onze 'super-man' David bijvoorbeeld. De enorm grote melkveehouderij van Olke in Texas. Of de Canadezen bij Riks die het juist beter vinden om hormonen in het vlees te doen. Zo interessant die verschillende manieren van boeren!

Maar het allerleukste is natuurlijk de vrouwelijke gasten op de boerderij. Ze komen voor de boer, maar lopen wel tegen de boeren realiteit aan. Alberdien snapt dat het onvermijdelijk is dat de kalfjes bij een melkveehouder niet bij hun moeder huppelen. Maar toch vertrekt ze zodra ze dat beseft.

Zelf vind ik BzV een mooi programma. De boeren en hun bedrijf zijn realistisch en positief in beeld. Maar toch; gelukkig heb ik mijn boer al gevonden ?. Hoewel boerenzoon in hart en nieren had hij op dat moment geen boerenbedrijf. Wel ambities. Samen hebben we het Veluws Land opgezet. Romantisch? Ja, maar niet altijd. Als je samen aan het uitmesten bent, koeien moet vangen of over de jaarcijfers gebogen zit is de romantiek soms ver te zoeken. Maar samen werken aan onze passie. Samen genieten van jong leven, van mooie dieren, ja, toch écht wel romantisch, dat boerenleven.