Beste "Grill Masters" en vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees;

De temperaturen stijgen, 's avonds is het alweer lang licht en op veel plekken zien we alweer barbecue’s roken. Op de eerste beste zonnige dag wordt de barbecue tevoorschijn gehaald en aan gestoken. Nog voor de kolen goed en wel de juiste temperatuur hebben wordt hier meestal al een stuk vlees opgelegd die vervolgens na een paar minuten al dan niet verbrand of rauw naar binnen wordt gewerkt. Om te voorkomen dat dit ook met het prachtige vlees van "Vleesboerderij Veluws Land" gaat gebeuren heb ik voor de liefhebber naast enkele barbecue tips ook een mooi gerecht van Gevulde Karbonades voor op de barbecue. Dit kan uiteraard ook in de koekenpan gemaakt worden voor de dagen dat de zon het echt laat afweten.

Veel succes!

Gevulde karbonades;

4 dikke ribkarbonades
8 verse blaadjes basilicum
60 gram dun gesneden salami
60 gram dun gesneden ham
60 gram kaas in plakjes (elke kaas die in plakjes gesneden kan worden is prima)
Peper
Zout
Olie
Tandenstokers

Leg de karbonade op een snijplank, met de ronde zijde naar buiten. Houd een mes parallel (plat) aan de plank en druk de karbonade zachtjes aan met de vrije hand. Maak vervolgens een diepe inkeping in de zijkant van de karbonade en vorm zo een zakje in het vlees waar de ingrediënten in kunnen. Open de karbonades en schuif hier 2 blaadjes basilicum en een kwart van de salami, ham en de kaas in. Schuif de ingrediënten zo ver door als mogelijk is en houdt het voorste randje vrij. Prik 2 ingevette tandenstokers zo door het vlees dat de karbonade weer dicht zit en de vulling er niet meer uit kan. Vervolgens de karbonades licht invetten en bestrooien met peper en zout naar smaak. Leg de karbonades op de barbecue en bak ze tot ze gaar zijn (70°C op een thermometer) 4 tot 7 minuten per kant. Haal de karbonades van de barbecue en laat 3 minuten rusten op een warme plek.

Enkele handige barbecue tips;

• Steek de kolen voor de barbecue aan met aanmaakblokjes of liever nog met een "houtskool starter". (geen benzine e.d. dit gaat ten koste van de smaak van het vlees)

• De barbecue is klaar voor gebruik als de houtskool oranje gloeit.

• Laat een gedeelte in de barbecue vrij zonder gloeiende kolen zodat er een iets minder hete plek op de barbecue ontstaat zodat je het vlees na het dichtschroeien verder kunt garen op een iets lagere temperatuur.

• Vet het rooster licht in voor het gebruik. Neem een halve ui die ingevet is aan de gesneden kant en prik deze aan een vleesvork en vet hiermee het rooster in. Geen last meer van verbrande kwasten en/of handen.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen