Salade van gegrilde beeflappen met kruidige dressing 

Beste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees. Bij het begin van het seizoen en met deze temperaturen is het weer tijd om lekker buiten te eten en te genieten van de zomerzon. Omdat er niet altijd tijd en zin is om een lekkere en gezonde maaltijd in een warme keuken te maken gaan we dit keer een "snelle" salade met runder beeflappen maken. Een mooie kruiden salade met een originele Spaanse dressing en uiteraard met mooie beeflappen van Vleesboerderij Veluws Land. Deze salade zit vol met gezonde en zomerse smaken en vrij eenvoudig om te maken.

Veel succes!

Ingrediënten voor de dressing:
125 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
Citroensap van 1 citroen
75 ml sinaasappelsap
1½ theelepel gemalen komijn gemalen
30 gr koriander (vers)
1 theelepel paprika poeder
Peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de Salade:

300 gram gegrilde beeflappen
1 krop sla
1 komkommer, zonder zaadjes
1 ui gesnipperd
10 cherry tomaatjes, gehalveerd
1 bosje muntblaadjes gesneden
1 bosje koriander gesneden
1 bosje basilicum gesneden

Verhit een klein beetje olie in een diepe steelpan boven matig vuur. Doe de ui, knoflook, paprikapoeder en de komijn erbij en fruit dit aan tot de knoflook en ui goud geel is. Laat het niet te donker worden anders wordt de knoflook te bitter. Voeg dan de rest van de olie, citroensap en sinaasappelsap toe (pas op kan gaan spetteren!). Breng de saus aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan de gehakte koriander door.

Leg het vlees in een schaal en giet de helft van de dressing over het vlees en bewaar de andere helft om er de salade mee op smaak te brengen. Keer het vlees regelmatig om. Laat het vlees minimaal een half uur marineren, langer mag altijd. Grill of bak het vlees aan beide zijden totdat de kerntemperatuur ca. 60° C is. Laat het vlees 5 minuten afgedekt rusten. Breng de salade op smaak met de achtergehouden dressing en leg dit in een schaal. Snij het vlees in flinterdunne plakjes en leg dit op de salade.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen