De herfst is alweer stevig geland, hoewel we dit weekend mooi weer lijken te gaan krijgen. Mogelijk kan de BBQ zelfs nog een keer gebruikt worden! Daarom heb ik dit keer gekozen voor een recept voor gehaktbrood. Snel en eenvoudig te maken en op verschillende manieren te gebruiken als het klaar is. Het mooie van dit gerecht is dat het zowel koud bij een salade te gebruiken is of in stukjes gesneden in een salade. Als het dit weekend nog prachtig BBQ weer wordt kan het gehaktbrood in mooie plakken gesneden prima op de BBQ gegrild worden. Mooi alternatief voor het altijd aanwezige worstje. Geeft buienradar aan dat het een miezerige dag wordt dan lekker het gehaktbrood rechtstreeks uit de oven op tafel zetten geserveerd met de eigengemaakte tomatensaus. Veel succes!

Met een smakelijke groet,
Hein Dijkslag

Gehaktbrood met tomatensaus

Ingrediënten voor het Gehaktbrood
500 g half-om-halfgehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 el fijne mosterd
1 el worcestersaus (eventueel)
2 el ketchup
1 ei
olijfolie om in te bakken
1 snufje nootmuskaat
30 g boter

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Kneed het gehakt, ui, knoflook, de mosterd, worcestersaus, ketchup, ei, een scheutje olijfolie en de nootmuskaat door elkaar. Doe er zoveel paneermeel bij als nodig is om een stevige gehakt massa te krijgen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm van het gehakt een rol in de vorm van een dikke worst. Rol het gehaktbrood door een laagje paneermeel. Vet een stuk aluminiumolie in met een beetje olie en rol het gehaktbrood strak op in de folie. Leg het in een ovenschaal en bak circa 15 minuten in de oven. Haal het gehaktbrood uit de oven en uit de folie. Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehaktbrood circa 1 minuut per kant zodat het lekker bruin en krokant is. Leg het gehaktbrood terug in de ovenschaal. Blus het bakvocht af met de tomatensaus en giet dit bij het gehaktbrood. Laat het geheel afgedekt met aluminiumfolie nog circa 10 minuten in de oven staan.

Ingrediënten voor de tomatensaus

1 ui
1 teentje knoflook
500 gram tomaten in blokjes gesneden of 1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel olie
1 theelepel Italiaanse kruiden
4 takjes peterselie
Pel de uien de knoflook. Maak de peterselie schoon en hak deze een beetje.
Doe de olie in de pan. Wanneer de olie heet is fruit je de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden aan.

Als de ui er een beetje glazig uitziet doe er dan de gesneden tomaten blokjes erbij en laat het een 15 minuten pruttelen. Je kunt de saus eventueel nog iets pureren met een staafmixer of keukenmachine. Maak de saus op smaak met peper en zout, Is de saus nog iets te zuur dan kun je er nog een klein beetje suiker aan toevoegen.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen