Beste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees;

December, de maand vol met feestdagen,kerststress,surprises en vaak weinig tijd om de dagelijkse "pot" te koken. We sloven ons weer uit om met de kerstdagen iets geweldigs op tafel te zetten om er dan samen met familie en vrienden van kunnen te genieten, en dan schieten die andere gewone eet dagen er nog wel eens bij in. Vandaar dit keer een recept die niet zoveel tijd kost om te maken. Een uurtje stoven is prima volgens de bereidingswijze maar mocht er nog iets onverwachts tussen komen en de pan blijft een half uurtje of zelfs een uur langer op een zeer zacht vuurtje opstaan is er nog niets aan de hand. In tegendeel zelfs; het vlees wordt alleen maar malser en lekkerder.

Eet smakelijk

Ingrediƫnten voor de Casselerrib

1ui

1 el olie

500 gram zuurkool zonder vocht

600 gram casselerrib 

150 gram blokjes rookspek

1/2 rookworst in plakjes

1 flesje bier

1 appel in grove stukken

1 pakje slagroom (200ml)

1 klontje roomboter

1 laurierblad

5 jeneverbessen

zout

peper

Bereidingswijze:

Pel en hak de ui. Verhit de olie in een kookpan en bak de ui lichtjes aan. Doe de uitgelekte zuurkool bij de uien. Voeg het bier, roomboter,spek, laurier, jeneverbessen en de slagroom toe en stoof mee en laat dit ongeveer 30 minuten op zeer laag vuur doorpruttelen. Zo nu en dan even het geheel doorroeren. Voeg na 30 minuten de rookworstplakjes en de appel stukjes toe en roer deze door de zuurkool. Leg de casselerrib (plakken) op de zuurkool en laat alles nogmaals ongeveer 30 minuten sudderen. Draai de casselerrib een aantal keren om tijdens het sudderen. Serveer de zuurkool in een schaal of in de pan met de casselerrib in plakken gesneden er bovenop. Breng op smaak met zout en peper.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen