De vorige nieuwsbrief schreef ik nog over feestdagendrukte, maar inmiddels zijn ze allang weer achter de rug en kunnen we ons weer bezig houden met andere leuke zaken zoals een lekker potje koken. Vroeger stond bij ons altijd in het teken van lekker lang en gezellig tafelen met producten en recepten van oma Martha van de boerderij uit Heerde. Eén van de gerechten die oma steevast op tafel zette wil ik dit keer met jullie delen. Het is een lekker recept voor alle dagen. Dit keer niet zoals jullie gewend zijn een recept met het Veluwsland varken of het Marchigiana rund, maar dit keer een kip gerecht speciaal voor het Polderhoen "Franse Hubbard", die eveneens bij Jarno en Heleen te verkrijgen is.

Succes en eet smakelijk!

Kip in het pannetje met gedroogde vruchten

Ingrediënten:

Kippendijen 800 gr.
Gesnipperd uitje 1 stuks
Kerrie 2 theelepels
5 Spices kruiden 2 theelepels
Anijszaad 3 theelepels
Venkelzaad 1 theelepel
(Gerookte) paprika poeder 1/2 theelepel
Bloem 4 eetlepel
Sinasappel 1 stuks
Citroen 1 stuks
Kippen bouillon ca. 1/2 liter
Gedroogde vruchten (Tutti Frutti) 300 gr.
Gembersiroop
Peper en zout

Bereidingswijze:

Snipper een ui en snij de kipdelen in iets kleinere gelijkmatige stukken.
Snij de gedroogde vruchten ook in iets kleinere stukken en hou de appel en de pruimen apart.

Fruit de ui aan op matige temperatuur, als de ui glazig begint te worden de kerrie, 5 spices, anijszaad en het venkelzaad toevoegen en even mee laten fruiten. Voeg vervolgens de kipstukken toe en bak deze even rondom aan. Voeg dan de paprikapoeder toe en fruit deze ook even mee. Doe dan de bloem erbij en laat de bloem dan goed "gaar" worden. Als de bloem (roux) los begint te laten in de pan is deze "gaar". Blus het geheel onder goed roeren af met de bouillon. Voeg vervolgens de klein gesneden appel en pruimen toe, klein beetje peper en zout en laat het geheel op zeer een lage temperatuur sudderen. Als de kip gaar is kan de rest van de gedroogde vruchten erbij, even 5 tot 10 minuten doorsudderen en dan het geheel verder op smaak brengen met peper, zout en een scheutje gembersiroop. Vervolgens nog de geraspte schil van de sinasappel en citroen schil toevoegen.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen