Sinds kort is Veluws Land biologisch gecertificeerd voor het fokken en houden van varkens. Dat betekent dat hoe wij onze varkens houden voldoet aan de wettelijke biologische regels. Voor ons was dat geen hele grote stap, omdat we de varkens altijd al veel ruimte en stro gaven. Nieuw is wel dat de varkens nu ook biologisch gecertificeerd voer krijgen.

U vraagt zich misschien af waarom we biologisch gecertificeerd zijn. We wáren altijd  al goed voor de dieren. Maar, Jarno en ik vinden het fijn om onderdeel  te zijn van een groter geheel, van een groep boeren die hetzelfde denken. Dus met ons allen werken aan een beter leven voor varkens én aan een beter milieu. Er zit ook een zakelijke kant aan. Met het biologische certificaat kunnen wij een betere prijs voor onze varkens krijgen (niet alle varkens kunnen we via de (web)winkel verkopen) en hierdoor kunnen we Veluws Land laten groeien.

Wat gaat u merken van ons biologisch certificaat? We mogen het vlees dat we verkopen nu nog niet biologisch noemen. Om dat wel te kunnen doen moeten we de kruidingen nog biologisch maken én de winkel laten certificeren. Die stap gaan we zeker ook maken. We houden u op de hoogte! 

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen