De ouders van Jarno hadden vroeger een boerenbedrijf, waar ze op een gegeven moment mee gestopt zijn. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan zijn wij op een gegeven moment op kleine schaal varkens gaan houden. Voor we het wisten begonnen we lokaal een klantenkring op te bouwen omdat ons varkensvlees goed in de smaak viel. Dus, we zijn meer varkens gaan houden en op een gegeven moment begon het weer op een heuse boerderij te lijken!  

Jarno en ik vinden het belangrijk om goed voor onze dieren te zorgen en goed om te gaan met ons milieu. En we vinden het ook erg fijn om een leuke klantenkring te hebben! U willen wij als klant zoveel mogelijk bij ons bedrijf betrekken. Als u daar belangstelling voor heeft natuurlijk! Daarom zijn we ook met deze nieuwsbrief begonnen. Wij vinden transparantie erg belangrijk, en zullen in de nieuwsbrief veel vertellen over het leven op onze boerderij. We vertellen natuurlijk heel graag over de mooie dingen, zoals over een blije toom jonge biggen die door het stro rennen. Maar we zullen ook de minder mooie kanten laten zien van het boerenleven, want die zijn er ook. Zoals te kleine biggen die niet te redden zijn. Een zeug die op één van haar biggen is gaan staan... Ik merk dat veel mensen niet meer goed weten hoe het er op een boerderij aan toe gaat. En wij willen het wél laten zien, omdat we geloven in transparantie.. 

We hebben veel aandacht voor de smaak en structuur van ons varkensvlees. We hebben een eigen varkensras gefokt dat we het ‘Veluws Landvarken’ noemen. Het is  zo gefokt dat het varken zich heel goed kan redden in de buitenlucht, ook als het koud is. Het vlees is smaakvol en blijft goed sappig. Dat komt doordat er ‘intramusculair’ vet in het vlees aanwezig is. Dat is vet dat niet als in een speklap als een rand aanwezig is, maar fijn verdeeld tussen de spiervezels van het vlees zit. Dat geeft smaak én sappigheid. Naast onze varkens houden we ook runderen van het ras Marchigiana. Dat oude ras is in Italië beroemd om de smaak van het vlees.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen