Beste kookvriend(inn)en en vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees;

Nadat we de vorige keer met de winter nog een klein beetje in ons hoofd een lekker stoofpotje gemaakt  hebben wordt het nu tijd om misschien met een iets zonniger recept te komen. Stiekem zitten we al weer een klein beetje aan de zomer en de vakantie te denken met mooie zonnige en warme bestemmingen aan de Middellandse zee zoals bijvoorbeeld  Italië. Het volgende Italiaanse gerecht "Saltimbocca" zou je bij een Italiaans restaurant kunnen bestellen of nog mooier in Italië zelf natuurlijk, als je daar op vakantie bent. Het is ook zeer eenvoudig zelf te maken. Om alvast een beetje in de vakantie stemming te komen gaan we dit traditionele gerecht dit keer zelf maken van de mooie varkens schnitzels van "Vleesboerderij Veluws Land" in plaats van het kalfsvlees wat hiervoor vaak gebruikt wordt.

Saltimbocca alla Romana

•          4  Schnitzels

•          4 plakjes gerookte ham (bijvoorbeeld ardennerham)

•          4 blaadjes salie (in de supermarkt bij de verse kruiden)

•          30 gram  roomboter

•          100 gram cherrytomaatjes

•          Bloem

•          Peper

•          Saté prikker

Haal de schnitzels uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijdes met een klein beetje peper; zout is niet nodig omdat de gerookte ham al zout genoeg is. Wentel de schnitzels aan beide kanten door de bloem. Leg op elk lapje een plakje ham en een blaadje salie. Zet de ham en salie vast met een satéprikker. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees 2 minuten goudbruin op de vleeskant en circa 2 minuten op de ham kant. Keer het vlees weer terug op de vleeskant. Halveer de tomaatjes en bak ze kort mee met het vlees.   Serveer de "Saltimbocca" met een lekkere pasta of aardappelschotel.

De ouders van Jarno hadden vroeger een boerenbedrijf, waar ze op een gegeven moment mee gestopt zijn. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan zijn wij op een gegeven moment op kleine schaal varkens gaan houden. Voor we het wisten begonnen we lokaal een klantenkring op te bouwen omdat ons varkensvlees goed in de smaak viel. Dus, we zijn meer varkens gaan houden en op een gegeven moment begon het weer op een heuse boerderij te lijken!

Lees meer: Even voorstellen

Beste liefhebbers van Vleesboerderij Veluws Land, Jarno en Heleen hebben mij gevraagd om een recept te maken voor de eerste nieuwsbrief van Veluws Land. Terwijl het einde van de winter nadert en je buiten het voorjaar steeds meer kan voelen en ruiken denk ik: nog één keer een stoofpotje dan ;)

Lees meer: Mooi stukje stoofvlees

Sinds kort is Veluws Land biologisch gecertificeerd voor het fokken en houden van varkens. Dat betekent dat hoe wij onze varkens houden voldoet aan de wettelijke biologische regels. Voor ons was dat geen hele grote stap, omdat we de varkens altijd al veel ruimte en stro gaven. Nieuw is wel dat de varkens nu ook biologisch gecertificeerd voer krijgen.

Lees meer: Biologisch gecertificeerd

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen