Nieuwsbrief oktober: Keuzes maken op de boerderij
|
![]() |
|||||||||
![]() |
Nieuwsbrief / 4Jarno en Heleen van den Berg wonen met hun zoons Deen en Jurre op een knusse boerderij in het Veluwse dorp Vaassen. Zij vinden het belangrijk dat de varkens en runderen een zo goed mogelijk leven bij ons hebben. Ze zijn gefokt op een hoge vleeskwaliteit, zodat u kunt genieten van vlees met de smaak van vroeger. Het vlees is verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en wordt in heel Nederland thuisbezorgd! |
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
REGEN, REGENHet weer, wij Nederlanders kunnen er altijd over praten en we hebben er áltijd een mening over. Of het is te nat, of het is te koud of te heet. Zelden is het goed. We hebben er geen grip op, maar op veel momenten is het weer wel erg belangrijk! We willen het liefst een zonnige vakantie, en liever geen regen op je trouwdag.Bij Veluws Land hebben we het ook vaak over het weer. In het voorjaar speurt Jarno alle weersites af of er al gemaaid kan worden, in de zomer willen we genoeg regen om de weides mooi groen te houden en in de winter hopen we op niet al te strenge vorst zodat de waterleidingen niet bevriezen. Dus wij hebben ook onze verlangens bij het weer, en lang niet altijd krijgen we wat we willen. Dat geeft wel de afwisseling en uitdaging die het boerenleven zo uitdagend maakt. De nattigheid van nu hebben we, zoals de meeste mensen, wel gezien. De koeienwei is echt nat en wordt kapotgelopen. In de varkensstallen zijn we veel drukker met uitmesten doordat de varkens het water naar binnensjouwen. Niet echt ideaal. Maar het is roeien met de riemen die we hebben. Trouwens, roeien kan hier nu wel..;). Maar wie vinden het wél geweldig die nattigheid? De zeugen. Die duikelen ook met stromende regen met plezier in de steeds voller wordende modderpoel.. En als ik dan al mopperend van huis naar de schuur ren omdat het weer eens giet en de varkens dan zie genieten… kan ik niet anders dan lachen! |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
KEUZES MAKENDruk, druk, druk, iedereen is maar druk tegenwoordig. Ook wij zijn druk druk, druk. Het werk met de varkens van Veluws Land, het werk buitenhuis, de kinderen en het sociale leven.. Bij ons kwam het besef dat het teveel is. Veel te veel. We hebben te weinig tijd en zijn te vaak te moe om te kunnen genieten van wat mooi is. En er is zoveel moois.. Dus: het was meer dan tijd om te gaan kiezen! Waar gaan we mee door. Wat laten we vallen. En die keuze is best nog moeilijk geweest.U mag best weten dat we de afgelopen jaren soms hebben overwogen om te stoppen met onze passie Veluws Land. Omdat we er veel uren in stopten, met liefde. Maar.. Lees hier meer over onze keuze. |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
RECEPT VAN ONZE CHEFKOK HEINBeste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees;De herfst is alweer stevig geland, hoewel we dit weekend mooi weer lijken te gaan krijgen. Mogelijk kan de BBQ zelfs nog een keer gebruikt worden! Daarom heb ik dit keer gekozen voor een recept voor gehaktbrood. Snel en eenvoudig te maken en op verschillende manieren te gebruiken als het klaar is. Het mooie van dit gerecht is dat het zowel koud bij of in een salade te gebruiken is. Als het dit weekend nog prachtig BBQ weer wordt kan het gehaktbrood in mooie plakken gesneden prima op de BBQ gegrild worden. Mooi alternatief voor het altijd aanwezige worstje. Geeft buienradar aan dat het een miezerige dag wordt dan lekker het gehaktbrood rechtstreeks uit de oven op tafel zetten geserveerd met de eigengemaakte tomatensaus. Veel succes! Lees hier het recept |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
DEKSTIER NAAR DE SLAGEROnze grote stier Pierro, een echte Marchigiana man, moet naar de slager. En dat gaat ons enorm aan het hart. Waarom laten we hem dan niet lopen? Pierro is de afgelopen twee jaar onze dekstier geweest. Het is een groot lief dier, al is een stier hoe dan ook een gevaarlijk dier. Hij heeft een paar jaar tussen de dames gelopen en heeft voor mooie kalveren gezorgd alleen zijn we niet helemaal tevreden. De kalveren van Pierro zijn te groot, waardoor de geboortes te zwaar zijn voor de dames en er zelfs een keizersnede nodig is geweest. En dat past niet op Veluws Land. We willen dat de koeien op natuurlijke wijze afkalven en geen zware bevallingen doordat het kalf zo groot gefokt is. Hij moet dus plaats maken voor een andere stier.. Helaas. |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
ECHTE DREUGE WORS'Hij was een hele tijd niet op voorraad, onze beroemde dreuge wors’ (gemaakt van varkensvlees). Voor de lezers die niet op de Veluwe wonen: dreuge wors’ is inderdaad droge worst ;-).Maar er bleef zoveel vraag naar dat we het toch weer op hebben gepakt. En de dreuge wors’ is heel goed gelukt. Hij is vacuüm verpakt en ingevroren. De worst is dus goed houdbaar en kan ook goed verzonden worden. Hij is lekker vers, mocht u hem niet in één keer op kunnen na het ontdooien, geen probleem, op een dreuge plek kunt u hem rustig nog een tijdje bewaren. Heerlijk tijdens de langere najaars- en winteravonden voor bij de borrel of tussendoor als hartige snack. Proberen? |
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
producten in het zonnetjeOmdat ze zo lekker zijn.. Of omdat ze in de aanbieding zijn.
|
![]() |
|||||||
![]() |
||||||||||
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant bent van Veluws Land of omdat je jezelf hebt opgegeven voor deze nieuwsbrief. Afmelden kun je hier. |
