Nieuwsbrief november: Opening winkel - boerin zijn is ook een vak & meer
|
![]() |
|||||||||
![]() |
Nieuwsbrief / 5Jarno en Heleen van den Berg wonen met hun zoons Deen en Jurre op een knusse boerderij in het Veluwse dorp Vaassen. Wij vinden het belangrijk dat de varkens en runderen een zo goed mogelijk leven bij ons hebben. Ze zijn gefokt op een hoge vleeskwaliteit, zodat u kunt genieten van vlees met de smaak van vroeger. Het vlees is verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en wordt in heel Nederland thuisbezorgd! |
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
OPENING BOERDERIJWINKELWe leven er al een heel tijdje naar toe maar het is nu echt bijna zover; 16 december gaat de nieuwe winkel open. Een jaar of 6 geleden begonnen we met een vriezer in de schuur (ja écht, hij stond gewoon in de stal tussen de dieren…) na een tijdje hebben we een klein houten huisje gebouwd en nu is er een heuse boerderijwinkel. We kijken er erg naar uit om daar onze klanten te ontvangen. Zaterdag 16 december is de opening! Komt u ook? We gaan er een leuke dag van maken. U kan kennis maken met de nieuwe producten, er worden rondleidingen gegeven en er is genoeg leuks voor de kinderen. En niet onbelangrijk: er is te eten en te drinken en we bakken uiteraard heerlijke hamburgers. Gezellig als u komt!Vanaf 16 december dragen wij het winkelverkoop werk over aan mijn schoonzusjes die u graag verwelkomen in Boerderijwinkel Natuurlijk. Wij zullen, alhoewel iets meer op de achtergrond, bezig blijven met het produceren van het lekkerste vlees :) De winkel is vanaf dan elke woensdag tot en met zaterdag van 10.00 – 18.00 uur geopend. Voor veel meer gemak om uw boodschappen te doen! |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
BOERIN ZIJN MOET JE LERENWanneer ik onze boerderij en onze dieren aan mensen laat zien krijg ik regelmatig de vraag: ‘hoe doe je dat toch? Zo intens voor de dieren zorgen, soms zelfs met de fles, en toch maak je ze groot voor de slacht?’Goede vraag. Het is niet altijd makkelijk om de varkens en koeien in de trailer te laden voor hun laatste rit. Het zijn niet de mooiste momenten van het boerenleven, maar het hoort er wel bij. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor al het vee hier op ons erf. Maar wanneer je werkt voor een stukje eerlijk vlees geeft dat heel veel voldoening en rust. Wanneer de dieren met respect zijn behandeld en wij hierdoor mensen kunnen voorzien van vlees waar ze achter kunnen staan accepteren we dat het erbij hoort. Met dat doel zijn de varkens en koeien hier op ons erf. En niet dat we ze dan zien als producten, we houden oprecht van de dieren en zijn blij als hun tevreden en gezond zijn. Maar we geloven ook dat het dier, het vlees, zo mooi is gemaakt dat we daar ook van mogen genieten. Uiteraard míts het dier een waardig leven heeft gehad. Met het houden van dieren en het hebben van een boerderij kom je steeds zulke momenten tegen. En daar moest ik wel aan wennen.... Boerin zijn is ook een vak ;). Een jaar of 6 geleden ... lees meer |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
RECEPT VAN CHEFKOK HEINBeste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land" vlees;Dit keer een gerechtje met varkenswangen. Misschien zijn varkenswangen voor veel mensen nog een onbekend product, maar ze zijn zeker de moeite waard om eens mee aan de gang te gaan. Liefhebbers van klassieke "stoofpotten" moeten dit recept echt eens uitproberen. Na lang garen veranderen de varkenswangen in stukjes botermals vlees en het zal dan zeker niet bij die ene keer blijven. Als er geen varkenswangen voorradig zijn kan de stoofpot ook prima met kalfs of runderwangen gemaakt worden. De "stooftijd"zal dan wel wat langer zijn, maar het eindresultaat is dan ook zeker de moeite waard. Lekker met een stamppot van aardappel en spruiten! Lees hier het hele recept. |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
KIPAl een hele tijd geleden besloten we om naast ons eigen varkens en rundvlees, kip te gaan verkopen. Omdat dat niet van ons eigen erf komt en we daar vaak weinig over vertellen krijgen we geregeld vragen hoe het nou zit met die kip. Daarom een klein stukje uitleg.De biologische polderhoen waar wij de kip van kopen is een speciaal smaakvol ras, de Franse Hubbard. Deze is gekozen omdat het een langzaam groeiend ras is en ook omdat het een sterke kip is om op biologische wijze te houden. Ter vergelijking: een gangbare kip weegt na 6 weken 2,2 kilogram, de polderhoen weegt na 6 weken 1 kilogram en na 11 weken 2,6 kilogram. Hieraan zie je dat de kip de tijd krijgt om te groeien en dat is natuurlijk veel gezonder voor de kip. Het vlees van de Polderhoen heeft hierdoor meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees. We hebben het met eigen ogen gezien; de kippen kunnen onbeperkt naar buiten lopen waar ze lekker in het gras en tussen de bomen kunnen scharrelen |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
MEER VLEESWARENWe proberen ons vleesassortiment geregeld uit te breiden om u steeds beter van dienst te kunnen zijn. Tot nu toen verkochten we als broodbeleg, ham, rookvlees, gebraden gehakt en grillworst. De grillworst is nu even uit voorraad, maar we hebben heerlijke bacon en ontbijtspek laten maken. Met zo weinig mogelijk extra ingrediënten! Dus de keuze is nu reuze; probeer ze hier |
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
producten in het zonnetjeOmdat ze zo lekker zijn.. Of omdat ze in de aanbieding zijn.
|
![]() |
|||||||
![]() |
||||||||||
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant bent van Veluws Land of omdat je jezelf hebt opgegeven voor deze nieuwsbrief. Afmelden kun je hier. |
