Veluws Land nieuwsbrief... 1 april
|
![]() |
|||||||||
![]() |
Nieuwsbrief / 13Jarno en Heleen van den Berg wonen met hun drie zoons Deen, Jurre en Sverre op een knusse boerderij in het Veluwse dorp Vaassen. Wij vinden het belangrijk dat de varkens en runderen een zo goed mogelijk leven bij ons hebben. Ze zijn gefokt op een hoge vleeskwaliteit, zodat u kunt genieten van vlees met de smaak van vroeger. Het vlees is verkrijgbaar in onze boerderijwinkel en wordt in heel Nederland thuisbezorgd! |
![]() |
||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
1 APRIL!Het idee borrelde spontaan op. 1 april ’s morgens om half 7 plaatsten we een oproepje op Facebook dat er een koppel varkens vermist was met daarbij de hulpvraag of deze gedeeld kon worden. We deden er een beetje lacherig over en het risico dat we de plank volledig missloegen namen we. Maar niet voorbereid waren we op deze explosie aan reacties! Ons bericht werd massaal gedeeld en mensen plaatsen er nog extra noodkreten bij als: ‘buurtgenoten hulp gezocht’ en reacties als ‘ik zal opletten als ik naar mijn werk rij’. De hele dag kregen we meelevende appjes met de vraag of we de varkens al hadden en onze dierenarts, slager en vele bekenden boden aan te helpen zoeken. Hartverwarmend! We hebben er enorm om gelachen maar voelden ons stiekem ook wel een beetje schuldig dat we gewoon rustig aan het werk waren terwijl heel Vaassen en omstreken op de uitkijk was naar een koppel varkens.. En een beetje zelfspot hebben we natuurlijk ook : het was natuurlijk geloofwaardig omdat zoiets op ’t Veluws Land natuurlijk wel kán gebeuren.. ; )Het bericht werd op Facebook 216 keer gedeeld en verder gedeeld. Het bericht was 319.000 keer bekeken, een goeie promotie van onze scharrelvarkens :) |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
WEET WAT JE EETTegenwoordig willen we allemaal gezonder en natuurlijker eten. De een eet biologisch, de ander gebruikt geen pakjes en zakjes en/of E – nummers, we hebben er allemaal onze ideeën over. Voor vlees kan je ook heel bewust wel of niet kiezen. Je kan vegetarisch eten, een kiloknaller uit de supermarkt pakken of bewust voor ander vlees kiezen. Naast een groot verschil in hoe de dieren gehouden worden zit er ook een groot verschil in de verwerking van het vlees. Wij zijn er trots op hoe ambachtelijk ons vlees wordt verwerkt. We zijn trots op de natuurlijke en vooral op de herkenbaarheid van de ingrediënten. We hebben zelf 3 rookworsten klaargemaakt; een Unox rookworst, een van de Jumbo en een van onze eigen varkens. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk, maar wij hadden een sterke voorkeur ;).Hier de ingrediënten op een rij: Veluws Land: varkensvlees, zeezout, rijstmeel, peper, koriander, gember. Jumbo: varkensvlees, zout, voedingszuren; citroenzuur, E300, E326, aardappelzetmeel, specerijen, dextrose, stabilisator: E451, gistextract, conserveermiddel: E250, water Unox: varkensvlees, water, zout, rundercollageen, mineraalzout, voedingszuur: citroenzuur, rookaroma, stibilisator: E451, E452, antioxidant, dextrose, aroma, specerij extracten, korianderextract, conserveermiddel: E250 |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
VAN ONZE CHEFKOK HEINHet is geweldig om in de 'rookworsttest' hierboven te lezen dat er in de worsten van Veluws Land geen “rotzooi” zit, dit in tegenstelling tot de andere varianten uit de supermarkten, om over de smaak nog maar te zwijgen.. Om deze lekkere en eerlijke rookworsten goed tot zijn recht te laten komen kun je ze natuurlijk zo puur natuur eten; gebakken uit de pan of er eens, zoals we nu gaan doen, er een lekkere ovenschotel mee maken. Dit recept is gebaseerd op de bekende “Shakshuka” uit Tunesië. |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
NIEUWE STAL GEVULDIn de nieuwe stal op ons erf wonen de eerste varkens! We zijn nog met de afronding bezig, maar de hokken zijn klaar en de varkens hebben ze al volop in gebruik genomen. Het is even wennen, maar we zijn er ontzettend blij mee. Het is licht, ruim, en het werkt fijn. Kom gerust een keer een kijkje nemen. Nu zijn we bezig met het klaarmaken van de vleesvarkenswei, dit was door de verbouwing ook helemaal overhoop gegaan. Binnenkort hobbelen ze daar weer. Mooier kan het niet! |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
BBQTegenwoordig wordt er soms het hele jaar door gebarbecued, met terraskachels en warmtelampen, maar nu is het weer echt helemaal het seizoen voor! Heerlijke barbecueproducten op voorraad in onze (web)winkel! |
|||||||||
![]() |
||||||||||
|
|
producten in het zonnetjeIn het zonnetje? Dat zijn deze maand de producten van polderhoen:
|
![]() |
|||||||
![]() |
||||||||||
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je klant bent van Veluws Land of omdat je jezelf hebt opgegeven voor deze nieuwsbrief. Afmelden kun je hier. |
